Kokteili Reede: Grasshopper

Friday, January 23, 2015

Tänasest püüan ma alustada jälle ühe uue postituste sarjaga.
Olete ehk kursis, et mu igapäevane töö on ühe hotelli lobby baaris jookide valmistamine. Noh vähemalt peaks olema. Aga et talvine periood on meil väga vaikne ja rahulik, siis kokteile ma eriti tihti teha ei saa. Nii mõtlesingi vähemalt oma lugejatelegi mõningaid kokteili tegemise nippe ja retsepte jagada. Esialgne plaan on igal reedel jagada ühte retsepti ja natukene sellest joogist kirjutada ka. Reede just sellepärast, et siis ju vaba nädalavahetus ees ja miks mitte siis ka mõnda head jooki maitsta. Ütlen kohe ära, et ma ei propageeri kohe kindlasti alkoholi tarbimist. Aga kui oled täiskasvanu, siis miks mitte endale vahel mõni maitsev jook lubada. 
Esimesena toongi Teieni ühe oma suurima lemmiku.
GRASSHOPPERi avastasin enda jaoks kunagi laeva peal baaris laudu koristades. Tõin saalist tagasi tühja klaasi, mis lõhnas ülimalt hästi. Mõtlete nüüd, et ma olen mingi imelik ja nuusutan klientide tühjaks saanud klaase. Oh ei. Ainult seda ühte :) Sest juba see tühi klaas lõhnas nii hästi, et lihtsalt pidin baarist uurima minema, mis jook seal olla võis. Nii mulle see baarman seda jooki tutvustaski. 
Sellest ajast alates on Grasshopper minu üks lemmikuid.
Ka valmistada on seda kokteili ülimalt lihtne. Vaja läheb vaid jääd, kahte likööri, rõõsk koort, sheikerit ja riivitud muskaatpähklit või śokolaadi. Minu valik oleks riivitud śokolaad, kuna muskaatpähklit ma eriti ei armasta. Retsept on siis selline: 
2 cl Bols Creme de Menthe roheline
2 cl Bols Creme de Cacao valge
2 cl rõõsk koor
Loomulikult võib kasutada ka teiste firmade likööre. Oluline on vaid, et värvid oleksid õiged.
Selleks, et kokteil tuleks super hea, soovitan valmistada seda nii: 
Pane jää kokteiliklaasi (paljud teavad seda kui Martini klaas) ja jäta klaas jahtuma. Nüüd pane jää sheikerisse. Sinna peale vala mõlemad liköörid ja rõõsk koor. Nüüd sheigi seda mõned minutid.
Vala kokteiliklaas jääst tühjaks ja kurna sheikeri sisu klaasi. Kurnama pead selleks, et joogi sisse ei jääks jääd. Peale raputa natuke riivitud śokolaadi. 
Ja valmis ta ongi :) 
Mõlemad pildid Pinterestist 
Nüüd ei jää muud üle, kui ise järgi proovida.
Kui olete seda teinud, andke mulle ka teada, kas maitses!
Järgmine reede juba uus jook :)

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Sa ei kujuta ette, kuidas mul hakkasid siin mahlad jooksma. :D Luba, et teed mulle kunagi seda kokteili !!!

    ReplyDelete